Berita Semangat Kepada PKR Belaga.

Ribuan Hadiri Ceramah Anwar Di Bintulu.

Siri ceramah yang dikendalikan bersama oleh PKR dan DAP di bandar Bintulu mendapat sambutan luar biasa daripada penduduk bandar ini. Jumlah pengunjung ke ceramah-ceramah Pakatan Rakyat makin meningkat hari demi hari. Dan jika trend ini berterusan, tidak mustahil rejim Taib Mahmud akan tumbang pada 16 april depan.

Berikut dimuatkan beberapa keping gambar ceramah DSAI di Bintulu.

Kepada semua penduduk Belaga, marilah kita bersama-sama mengerakkan perubahan ke arah Sarawak yang lebih makmur, adil dan tanpa rasuah- Belagakini.

Advertisements

2 Responses to “Berita Semangat Kepada PKR Belaga.”

  1. Dian pelubek Says:

    salam semua,
    sebelum pulang ke kpg masing2 utk mgundi, tolonglah sampai berita kpd org di kpg betapa kali ini smua rkyat perlu bganding bahu bsatu hati utk mmberi undi serta kmenangan kpd calon pkr, ali basah. Lihatlah di beberapa ceramah di bandar besar mlibatkan kuching, sibu dan btulu…. sblum ini tdk pnah ada sambutan sebanyak itu dpd rkyat utk dtg mdgar ceramah dr pmimpin pR…. Harap momentum ini terus diterjemahkan di hari mgundi nanti….. 1 saja matlamat kali ini smua rkyat perlu mnolak Bn…… skiranya ada ceramah dr pimpinan PR pusat dan negeri di tmpat tmpat anda baik di kpg atau di bandar, jangan bimbang utk mhadiri ceramah itu, pergi saja . Setiap rkyat kita ada hak utk mdengar cerita/berita dpd mana mana pemimpin…. buangkan tabiat di takuk lama itu, TAKUT…. apa yg ditakutkan…. pergi saja….. kita rkyat msia yg mengamalkan demokrasi…. adakah salah juga jika kita mhadiri ceramah bkaitan parti lawan…… fkr fkrkanlah wahai semua rakan ….

  2. ba belagah Says:

    Ayuh semua rkyat belaga yg tinggal di bandar, pulanglah ms hari undi nanti, jangan berkira kira hendak pulang, jika benar niat di hati mahukan perubahan. Tanamkan tekad di hati utk pulang walau dgn 1 undi sekalipun mampu mbantu sdra basah kesing dr pkr. Bukalah mata hati dan minda sdra sdri semua, lihatlah pkmbangan mutakhir yg blaku di segenap kempen plhraya yg dianjurkan oleh PR di bandar2 besar di negeri ini, yg mana sbelum ini tdk pnah ada suasana hangat sebegini, sambutan amat mbrangsangkan dpd penduduk tmpatan. Harap kita semua mterjemahkan sokongan itu terus mlalui cara memangkah calon dari parti pkr di belaga nanti…… Ingat jangan cepat buta mata dan hati apabila pihak bn mlancarkan kempen habis habisan di mlm terakhir nanti sblum 16/4…. pastinya mcm2 ole-ole didatangkan khas nanti, kalau selpas pnamaan calon TILAM DIBERIKAN….. MUNGKIN SEBELUM UNDI NANTI….. habuan lbh hebat diberikan atau belanja dapur diberikan…. fikir secara matang dan waras wahai sdra sdri sekalian….. pangkah tetap pangkah pkr , sdra basah kesing…..

Comments are closed.


%d bloggers like this: